Tempatnya Download Aplikasi full Apk, Mod, Pro, Premium untuk semua Sahabat Android.

Friday, September 22, 2017

Apa itu Kodi/XBMC ?XBMC telah dimulakan semenjak tahun 2002 yang lepas, dimana pada mulanya ia dikenali dengan nama projek Xbox Media Player. Selang dua tahun selepasnya, selepas ia membawa fungsi melebihi pemain media, pasukan pembangunnya telah menjenamakan semula ia kepada Xbox Media Center, dan pada 2008, mereka mengambil nama abreviasi XBMC bersempena dengannya.


Apa pun, selepas penjenamaan tersebut, sokongan untuk Xbox ditamatkan, selain ia kini ditawarkan pada pelbagai platform lain termasuk di Windows, Linux, Android dan sebagainya. Perkara ini mengembangkan penjenamaan XBMC menyerupai kurang relevan untuk perisian tersebut.

Untuk menyelesaikannya, kini pasukan pembangunnya menjenamakan semula perisian tersebut kepada Kodi – bermula daripada versi 14 ini.

Walaupun berubah dari segi nama, fungsi dan konsepnya akan awet sama, dimana ia akan awet dilesenkan pada GPL 2.0, disamping pengguna hanya akan melihat perubahan yang amat kecil pada perisian tersebut.

Sumber: Amanz.my

Bagi admin, aplikasi ini memang terbaik karena kita boleh stream LiveTV, Movie, dan pelbagai fungsi 'add-on' yang kita boleh tambah mengikut citarasa kita. Kaprikornus pada sesiapa yang nak cuba aplikasi ni, boleh unduh disini . Pilih mengikut kesesuaian peranti yang anda gunakan. Pastikan jikalau nak guna aplikasi ni, anda perlu mempunyai terusan internet unlimited k .. :)

http://kodi.tv/download/Sumber https://faiz-tutorial.blogspot.co.id/

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Apa itu Kodi/XBMC ?